Just Kids – KinderYoga 

JustBeFit voor kinderen

Yoga voor Kinderen

Met behulp van yoga wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken door middel van yoga houdingen kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbetert de motoriek en wordt het lichaam sterker. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen bewegingsvormen die aangeboden worden tijdens de yogales. 

Met yoga werken de kinderen vaak samen. Ze leren letterlijk op elkaar te steunen en te vertrouwen door samen yoga en aandacht oefeningen te doen. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Yoga houdingen (asana’s), fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan de zelfstandigheid en het oplossen van problemen. Daarnaast is een belangrijk onderdeel dat de ‘eigen IK’ verder ontwikkeld wordt, waardoor een kind zijn of haar plek leert kennen binnen onze cultuur en daar dus een eigen vorm aan mag geven. Ontwikkeling in de breedste zin van het woord.  

Het is belangrijk om tijdens een verwerkende opdracht datgene wat is geleerd om te zetten in creatief handelen en er beeld aan te geven. Tenslotte voelen en ervaren kinderen met hun eigen lijf wat bewegen, voelen en ontwikkelen met je doet. Yoga geeft rust en ontspanning. Een uitermate geschikte manier om je kind te laten ontladen en het hoofd leeg te maken.

Just Kids yoga
Linda JustBeFit Kids
Linda Beterams

Docent KinderYoga

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda, samen met Juriën deel ik niet alleen JustBeFit, maar ook ons gezin. Samen hebben we 2 lieve kinderen en delen we de liefde voor dier & natuur. Ik kan ons gezin dan ook actief en sportief noemen. Van origine ben ik leerkracht speciaal onderwijs en gespecialiseerd in gedrag, stoornissen, syndromen en trauma.

Daarnaast heb ik tot voor kort gewerkt met kinderen en jeugd die uitgevallen zijn binnen het onderwijs. Ik bied graag hulp, maar wel volgens eigen visie en zonder druk. Ik volg de behoefte van het kind en kijk wat nodig is om verder te ontwikkelen. Het belangrijkste hierin vind ik welbevinden. Sinds ik docent Kinderyoga werd ben ik er dan ook helemaal van overtuigd dat yoga voor veel goeds kan zorgen voor kinderen. Voor ieder kind! Om juist verder te stimuleren tot positieve ontplooiing of om te helpen dat verloren stukje terug te vinden.

Persoonlijke therapeutische sessie

Door mijn jarenlange ervaring en kennis kan ik in een 1 op 1 situatie dieper op zaken ingaan. Ik doe dit middels yoga en beweging, in combinatie met de observerende en behandelende achtergrond die ik heb. Dit kan betekenen dat ik tot de kern van een ‘probleem’ kan komen of juist ervoor zorg dat een kind weer open gaat staan voor ontwikkeling. Ik zie hiervoor vaker kinderen die moeite hebben met ontladen of ontspannen, of die manier gewoon nog niet gevonden hebben. Daarnaast zie ik kinderen die vastlopen, in onderwijs of op sociaal emotioneel vlak. Tijdens deze sessies staat IK VERSTERKING centraal. Dit kan een eenmalige sessie zijn, een reeks of wanneer het af en toe nodig is. Maar ook zie ik bijvoorbeeld kinderen met slaapproblemen. Er zijn tal van mogelijkheden binnen een individuele sessie, alles gaat in overleg en is geheel af te stemmen op de hulpvraag van het kind.

Ouder & Kind

Just Kids Ouder en Kind

Soms wil je als ouder wat meer betrokken raken bij je kind, het beter begrijpen of jullie band versterken. Yoga is hier een mooie methode voor. Dat komt omdat je je beide open moet leren stellen, er bewegende elementen in zitten, je samenwerkt, er verbinding mag ontstaan en je elkaar tijdens deze sessie echt ziet. Het echt ‘zien’ van onze kinderen gaat in de huidige hectiek van het leven nog wel eens verloren. Je kind daadwerkelijk zien en observeren en genieten van elkaars aandacht, zonder stoorzenders als een televisie, tablet, telefoon, werk of omstanders. Dat geef ik je tijdens een Ouder & Kind sessie. Daarnaast kun je tot vele inzichten komen en kan het je verder helpen bij bepaalde vragen. Ik zie vaak van alles gebeuren waar iets uit te lezen valt. Hoe zit het met jullie vertrouwen in de ander, jullie aanrakingen, jullie grenzen, jullie plezier en jullie aandacht voor elkaar. Leer je kind weer ‘zien’.

Yoga voor Onderwijs

Wij pleiten voor een integratie van Yoga binnen het (basis) onderwijs. Onderwijs legt hedendaags een grote druk en is niet meer bij ieder kind passend. Handvatten om hierbij het beste uit jezelf te halen en te ventileren vind je terug in Yoga. Daarom bieden wij clinics aan binnen het onderwijs, werken mee aan projecten of komen zelfs een aantal weken in de klas om tot een resultaat te komen. Ook werken we hierbij aan doelen en worden alle lessen op maat aangeboden. Hierbij is overleg op voorhand mogelijk en wensen kunnen aangegeven worden. Leergebieden als rekenen, taal en spelling kunnen geïntegreerd worden in de lessen, maar ook sociaal emotionele (groeps) doelen kunnen de boventoon voeren.

Wij bieden handvatten aan leerkrachten, om delen van Yoga te kunnen integreren binnen hun groep. Om zo focus of juist ontspanning en ontlading te stimuleren en daarnaast aan gedrag te kunnen werken en je groep positief te blijven benaderen. Voor iedere klas op maat en voor ieder kind op maat. Ook word ik vaker ingezet zodat de leerkracht kan observeren. Heel mooi om te zien wat voor verrassende resultaten en vaak eye openers hier uitkomen. Hiermee kan een leerkracht vaak verder en worden er openingen zichtbaar daar waar blokkades ontstonden.

JustBeFit KinderYoga Just Kids
Just Kids Kinderyoga

Voordelen van Just Kids/KinderYoga bij JustBeFit

Coaching door een ervaren begeleider

Samen met vrienden trainen

Werken aan het zelfvertrouwen

Stimulatie van creativiteit

Rust & Ontspanning

Onze locatie of in het nabij gelegen unieke bosgebied

Neem contact op voor meer informatie!

7 + 4 =

JustBeFit Kinderyoga